Magazin

★★★★☆

La ce sa te uiti atunci cand cumperi o Trotineta

Gama

Dupa cum tocmai am vazut, aceasta cifra este relativa si este influentata de factori precum tipul de traseu, daca este mai mult sau mai putin plat, greutatea soferului si multi altii, cum ar fi temperatura ambianta sau viteza cu care este condus vehiculul.

De obicei, producatorii asigura autonomia dispozitivelor lor, dar o fac in conditii foarte specifice, care nu corespund intotdeauna cu cele ale utilizatorilor finali.

O modalitate buna de a cunoaste mai exact autonomia scuterului care va place este sa aflati ce spun despre el cei care il folosesc zilnic... Noi am facut-o si, pe langa rezultatele testelor noastre, tinem cont de parerea altor utilizatori si cu ajutorul acesteia calculam cifra de autonomie care apare in analiza noastra si in tabelul comparativ, care, dupa cum puteti vedea, nu corespunde aproape niciodata cu cea oferita de producator.

Greutatea

Acest lucru este mai important daca va trebui sa transportati scuterul in mod regulat, fie pentru a urca scarile acasa sau la serviciu, fie pentru a-l lua in transportul public etc.

De asemenea, ar trebui sa tineti cont si de faptul ca scuterul pe care il cautati este pentru a-l oferi unui copil sau unui adolescent, deoarece, din cauza varstei lor fragede, nu au la fel de multa forta ca un adult, iar daca acesta cantareste prea mult, va trebui sa il transporte tarandu-l.

Pentru referinta, daca vorbim de trotinete cu ghidon, cele care cantaresc mai mult de 14 kg nu sunt considerate usoare, iar daca sunt cu scaun, care sunt mult mai voluminoase datorita constructiei lor, acestea nu mai sunt considerate usoare incepand cu 38 kg.

Rotile

Dimensiunea scuterelor de astazi este de obicei de aproximativ 7 inci, deoarece cu aceste dimensiuni se obtine un bun echilibru intre garda la sol si manevrabilitatea dispozitivului.

Un alt factor important este tipul de anvelopa, deoarece exista mai multe tipuri de anvelope:

Franele

La fel cum este important ca trotineta sa aiba un motor si o baterie bune, eficienta sistemului de franare ar trebui sa fie un aspect la care sa acordam o atentie deosebita, pentru ca in caz de urgenta ne dorim cu totii ca acestea sa raspunda bine, nu?

Majoritatea modelelor de pe piata au frane pe disc, frane electronice sau frane de motor si frane mecanice sau de picior - care functioneaza prin calcarea directa pe un accesoriu care franeaza roata din spate - sau o combinatie a acestora.

Franele electronice sunt foarte utile pentru incetinirea treptata a scuterului, dar atunci cand trebuie sa actionati in forta, franele cu disc sau cu piciorul sunt cele mai eficiente.

Accepti cookies? Citeste mai mult